Toolbox wonen

WoonVORM

Betaalbare woningen samenstellen in een slimmer proces

Over dit concept:

WoonVORM is een product van VORM 2050, opgericht met de ambitie om met een slimmer proces 20% goedkoper en 50% sneller goede aantrekkelijke woningen te realiseren. WoonVORM is snel, door te bouwen in een slim en schoon systeem van prefab componenten is de ontwikkeltijd kort en voorspelbaar. Het proces is industrieel, gebaseerd op configuratie en assemblage. WoonVORM is flexibel en heeft een eigen, speciaal gebouwde ontwikkel-app: de WoonVORM generator. Deze app genereert realtime de optimale oplossing voor uw bouwopgave – ook binnenstedelijk – en geeft u direct inzicht in aantallen, metrages en kosten. Een oplossing die bovendien past in iedere buurt: door grote variatie in verschijningsvorm en uitstraling voegt het zich flexibel naar beeldkwaliteit van de omgeving.

WoonVORM is daarnaast een goede buur, omdat maaiveld-woningen zorgen voor een levende plint. Waar mogelijk worden de maaiveld-woningen uitgevoerd met terrassen of tuintjes, in ieder geval met ogen gericht op straat.

Onder dit alles ligt de gemeenschappelijke en essentiële deler van WoonVORM: betaalbaarheid. Door samen te werken met een hecht team van ketenpartners gedurende het ontwikkel- en realisatieproces kan WoonVORM met slimme ‘legostenen’ snel, faalkosten-loos en accuraat komen tot maatwerk voor iedere locatie.

De toegepaste materialen zijn robuust en eenvoudig te onderhouden. Alle ramen zijn van binnenuit te bewassen. Er is in hoge mate sprake van standaardisatie in detaillering en installatieonderdelen zijn eenvoudig bereikbaar. De beproefde installaties die WoonVORM aanbiedt, voldoen aan de eisen van nu en zijn voorspelbaar in onderhoud.

Categorie volgens de Woonstandaard:
PMC 6 & 7

Open de Woonvorm brochure:

Brochure