Toolbox wonen

In the middle of our street (MOOS)

(Samenwerking met VORM)

Op een verantwoorde manier het woningtekort oplossen

Over dit concept:

MOOS is opgericht om een substantiële bijdrage te leveren aan twee grote sociaal-maatschappelijke problemen: het enorme woningtekort voor het sociale en midden huur segment en ons klimaatprobleem.

MOOS biedt de realistische oplossing om op een verantwoorde, betaalbare en schaalbare manier het woningtekort aan te pakken.

MOOS onderscheidt zich in:

• Gebouwen te realiseren opgebouwd uit een hybride materialisatie: circulair betonnen vloeren en CLT wanden.
• Doelgroep (en prijs) differentiatie: vanuit één modulair systeem: ongekende diversiteit in plattegronden voor grondgebonden woningen, appartementen en woontorens tot 70m.
• Niet duurder te zijn dan traditioneel en sneller te bouwen!

MOOS werkt samen met ketenpartners. De traditionele top- down-structuur van de bouwwereld is losgelaten. Alle partners zijn gerenommeerde onafhankelijke bouwers en adviseurs, betrokken tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw en daarna.

De woningen en gebouwen van MOOS zijn demontabel gebouwd zodat de levensduur van de losse modules met of zonder opwaardering verlengd kunnen worden in een nieuwe situatie. Afzonderlijk losmaakbare grondstoffen kunnen gebruikt worden voor nieuwe toepassingen. Geen kortetermijnwinsten dus. Maar oplossingen waar je in de toekomst écht iets aan hebt.

Plattegronden variërend van 30 tot 130 m2 en te combineren tot één type gebouw.
Door deze diversiteit kunnen we op een efficiënte manier passende woonruimte bieden aan een grote diverse groep huurders. Zowel voor gezinnen als alleenstaanden en voor zowel jong en oud. Voor iedereen een fijn thuis!

Vanaf het eerste idee worden de woningen in een digitale omgeving gezet, Our House. Dit scheelt veel tijd én geld. Er ontstaat op deze manier een soort dashboard van de woning, via waar de hele ‘levenscyclus’ van de woning te volgen en te monitoren is.

Our House huist, naast overzicht, een unieke gebouw configurator. Hiermee kan razendsnel de financiële, ecologische en sociale haalbaarheid van een specifieke locatie getoetst worden. Wat voorheen een tijdrovende klus was, die over (te) veel schijven ging, is nu een soepel proces geworden waarmee je direct inzicht krijgt in de te realiseren woonmix. Een enorme stap vooruit binnen het verwezenlijken van woningen. Voor alle betrokkenen.

Een digitale bibliotheek van gedetailleerde bouwsystemen, duwt projecten in een korte tijd van studie naar vergunningaanvraag. Vanuit Our House kun je zelfs door naar productie, met een druk op de knop.

Our House verschaft het partner ecosysteem waardevolle inzichten in gebruiks- en onderhoudsdata. Efficiënter omgaan met energiegebruik en het hergebruiken van de demontabele units wordt zo makkelijk en overzichtelijk.

Bekijk onze website voor informatie: MOOS