BuurtBoost en Did Vastgoedontwikkeling gaan samenwerken in versnellen buurtverbetering
BuurtBoost, initiatief van bouwende projectontwikkelaar VORM, en Did Vastgoedontwikkeling slaan de handen ineen om samen het oplossen van de woningbouwopgave in Nederland te versnellen. De gevestigde naam ‘BuurtBoost’ – de buurtontwikkelaar met een maatschappelijke missie – blijft gehandhaafd in de samenwerking. Deze daadkrachtige samenwerking stelt BuurtBoost in staat om samen met corporaties, gemeenten en bewoners versneld naoorlogse buurten te verbeteren en woningen toe te voegen.
“In de groei van BuurtBoost is dit een logische keuze”, stelt Hans Meurs, CEO VORM. “Did Vastgoedontwikkeling is met een team van ervaren en jonge vastgoed- en gebiedsontwikkelaars ook al langere tijd bezig met het creëren van duurzame en inspirerende leefomgevingen en werkt veel samen met woningcorporaties. Samen kunnen we nog meer betekenen en sneller stappen maken in het oplossen van de woningbouwopgaven van Nederland.”
Samenwerken aan vitale buurten voor iedereen
BuurtBoost werkt als buurtontwikkelaar vanuit een maatschappelijke missie aan woongeluk voor iedere bewoner. Met een integrale daadkrachtige buurtaanpak realiseert de organisatie breed gedragen verbeterplannen op buurt- en gebouwniveau voor naoorlogse buurten. De fysieke omgeving en voorzieningen nemen ze daarin mee en ook de sociale verbetering wordt met de juiste partners onderzocht. Did Vastgoedontwikkeling sluit zich vanaf nu officieel aan als partner in BuurtBoost. Ed Heijstee, mede-oprichter van Did Vastgoedontwikkeling: “We zijn heel blij met de samenwerking met VORM. Hierdoor kunnen we het verschil gaan maken in de buurtaanpak door opschaling en ontwikkeling met daadkracht. We spreken dezelfde taal en hebben er veel zin in.”
De slimste route naar woongeluk
Veel naoorlogse buurten in Nederland worden gekenmerkt door een eenzijdig woningaanbod en veelal onvoldoende bouwfysische kwaliteit, weinig voorzieningen en eenzijdig ingerichte openbare ruimtes. Er blijkt vaak sprake van instroom van doelgroepen met een relatief laag inkomen en opleidingsniveau. Deze factoren hebben tot gevolg dat de leefbaarheid in deze buurten regelmatig onder druk staat.
Woningcorporaties renoveren en verduurzamen gedateerd vastgoed en zijn al volop bezig met de aanpak van buurten. Maar de opgave is groot. Het woningaanbod heeft doorgaans meer differentiatie nodig om nieuwe bewoners aan te trekken. Ook zijn nieuwe voorzieningen veelal een must, terwijl de toenemende woningnood en veranderende demografie ook om meer betaalbare woningen vraagt. Aangevuld met grote veranderingen zoals het energievraagstuk en klimaatbestendigheid, vraagt het om een grondige benadering van deze buurten om ze ruimtelijk en sociaal toekomstbestendig te maken. Dat is de kracht van BuurtBoost.
Met de bewoners samen
BuurtBoost werkt samen met bewoners, gemeenten, corporaties en andere belanghebbenden aan bestaande buurten. De bewoners spelen hierin een prominente rol, om de buurt een positieve boost te geven. BuurtBoost werkt met een overzichtelijk stappenplan en maakt gebruik van slimme methoden en middelen, waarmee de ontwikkel- en realisatiefase naar een leefbare buurt wordt versneld.